Sivustohaku
Ludu yhteistyöhön Tallink Siljan kanssa

Turkulainen ravintola Ludu on suunnitellut keittiömestari Tomi Rosebergin johdolla Turku-Tukholma väliä seilaavalle Tallinkin Baltic Princess laivalle neljän ruokalajin menun, joka tarjoillaan 7.10-7.12.2015 laivan Katarina’s Kitchen ravintolassa. Menun hinta on laivalla hyvin maltilliset 38€ ja siihen on saatavissa myös viinipaketti.

Menu on suunniteltu ja toteutettu niin, että se siinä on otettu huomioon Ludun oma ruokafilosofia huomioiden kuitenkin perinteikkään laivanyhtiön asiakaskunnan mieltymykset. Ideana on ollut tehdä simppeliä, sopivassa määrin komponentteja sisältävät annokset, jossa kohtaavat hyvät maut, kohtuuhintaiset raaka-aineet ja täyttävät annoskoot – aivan kuten Ludussa yleensäkin.

Ludun henkilökunta on käynyt kouluttamassa Katarina’s Kitchenin keittiö -ja salihenkilökuntaa, jotta menun valmistaminen sekä tarjoilu sujuisi moitteettomasti. Tällainen lisää myös molemminpuolista ammattilista kehitystä ja tuo varmasti myös laivan henkilökunnalle uutta mielenkiintoa ja oppia työhön.

Pääsin maistamaan Ludussa pidetyssä pressitilaisuudessa koko menun läpi ja täytyy sanoa, että toivottavasti menu houkuttelee hyvästä ruoasta innostuneita ihmisiä risteilemään sillä näin edulliseen hintaan harvoin saa näin maistuvaa menukokonaisuutta, jonka jälkeen on tyydytetty sekä makuhermot, että isompikin nälkä.

 

Ensimmäinen annos sisältää suolattua makeanveden kirjolohta, piimä-katajanmarjagranitea sekä samoista aineista valmistettua vignegretteä, persiljakreemiä ja pikkelöityjä kurkkuja.

Raikas ja tasapainoinen aloitus menulle, jossa hyvin suolattua ja suussa sulavaa kalaa raikasti hienosti annoksen granite. Struktuuria, tasapainoisuutta, hyviä ja selkeitä makuja omaavasta annoksesta on vaikea keksiä mitään negatiivista – ja miksi pitäisi.

 

DSC_0168

Friteerattua kateenkorvaa, kukkakaalivanukasta, savusitruunaliemi ja mm. paistettua kukkakaalia sisältänyt annos oli juuri sopiva kokoinen ja herätti haluat pääruoalle.

Kateenkorva on yksi suosikki raaka-aineista ja rapeaksi fritatut kateenkorvat eivät tälläkään kertaa pettänyt. Savusitruuna liemi toi annokseen hyvää hapokkuutta sekä hienostunutta savunmakua.

 

DSC_0169

Pääruoka tarjoiltiin yön yli haudutettuja possunposkia, sipulilientä, selleripyreetä ja omenaa. Loistava, täyttävä pääruoka, jonka yksinkertaiset , mutta intensiiviset maut tekivät annoksesta erittäin toimivan.

 

DSC_0172

Kokonaisuuden kruunaa vanilja/mustikka saviriini, hunajajäätelöä, rosmariinicrumble , rahkamoussea ja mustikkageeliä sekä lientä sisältänyt jälkiruoka oli täyttävä, mutta raikas lopetus menulle.

 

Toivottavasti tämän kaltaisia yhteistyökuvioita syntyy jatkossakin sillä uskon, että tälläinen yhteistyö lisää niin Ludun kuin muidenkin Turun alueen ravintoloiden tunnettavuutta laivamatkustajien keskuudessa ja taas vastaavaasti houkuttelee laivalle sellaisia asiakkaita, jotka arvostavat ja nauttivat hyvästä ruoasta. 

lokakuu 9, 2015 Kategoriat: Ludu, Ravintola, Tallink Silja, Turku, YleinenVastaa